Comisarul european Corina Crețu: Centura Capitalei și autostrăzile Sibiu-Pitești și Ploiești-Bacău reprezintă priorități esențiale pentru Comisia Europeană

Comisarul european Corina Crețu susține că autostrada Sibiu-Pitești, autostrada Ploiești-Bacău și Centura Capitalei reprezintă priorități esențiale pentru Comisia Europeană.

Roxana Petre 0 comentarii

Comisarul european Corina Crețu susține că autostrada Sibiu-Pitești, autostrada Ploiești-Bacău și Centura Capitalei reprezintă priorități esențiale pentru Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

„Chiar ieri, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu domnul prim-ministru — a participat și ministrul Transporturilor—, i-am spus că din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, Centura Capitalei alături de Autostrada Sibiu-Pitești și Autostrada Ploiești-Bacău reprezintă priorități esențiale în perioada următoare. Din acest punct de vedere, cred că am avut o discuție foarte importantă în legătură cu prioritizarea investițiilor și demararea implementării proiectelor", a precizat Corina Crețu, după o întâlnire cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ea și-a exprimat satisfacția pentru coordonarea ministerelor de resort pentru realizarea acestor investiții. „Acestea sunt în mâinile unor ministere de resort și îmi pare bine să aud de această coordonare cu Ministerul Transporturilor legată de metrou și de Șoseaua de Centură a Capitalei, Ministerul Mediului și, nu în ultimul rând, Ministerul Dezvoltării Regionale", a precizat comisarul european.

Totodată, comisarul european a mai precizat că din suma de două miliarde de euro, alocată pentru perioada 2014-2020, o mare parte va fi folosită pe proiecte fazate.

„Este vorba de o sumă care parte foarte mare — 2 miliarde de euro — sunt antamați pe proiecte fazate. Pentru stația de epurare Glina — 250 de milioane de euro — ar fi trebuit să fie cheltuite în perioada 2007-2013 și au fost transferate pe bugetul din 2014-2020 datorită întârzierilor. Pentru stația de Metrou Râul Doamnei — Eroilor este vorba de o valoare de 480 de milioane de euro, care de asemenea au fost transferați în acest buget. 65 de milioane de euro pentru Bazilescu — Străulești, 140 de milioane de euro Măgurele — ELI-NP", a menționat Corina Crețu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...