10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Culise

Tariceanu a plecat in Grecia cu mama si sotia

Premierul Calin Popescu-Tariceanu este insotit in vizita in Grecia de mama sa, Alexandrina Louise Lazarescu, de origine greaca, si de sotia sa, Ioana, Guvernul precizand, printr-un comunicat, ca ele nu fac parte din delegatia oficiala si isi suporta cheltuielile de deplasare din surse proprii. “Intrucat cele doua doamne nu fac parte din delegatia oficiala, ele isi suporta cheltuielile de deplasare din surse proprii, asa cum s-a procedat si in cazurile anterioare”, se arata in comunicatul Executivului. Din delegatia oficiala care il insoteste pe primul ministru, Calin Popescu-Tariceanu, fac parte Gabriel Zbarcea, presedinte AVAS, Anton Niculescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Alexandros Galiatatos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si deputatul Sotiris Fotopolos, reprezentantul comunitatii elene in Parlamentul Romaniei.

Girofarurile, luate la ochi de Basescu

Girofarurile folosite ostentativ pe drumurile patriei sunt luate in vizorul prezidential. Presedintele Basescu a trimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii privind circulatia pe drumurile publice. La capitolul regimului coloanelor oficiale, presedintele arata, in cererea de reexaminare, ca numai vehiculele stipulate expres de lege ar trebui sa beneficieze de dreptul de a circula in acest regim. “In formularea actuala a legii s-ar crea din nou posibilitatea “umplerii” soselelor de girofaruri, autorizate de politie la presiunea unor persoane influente, care fac parte din institutiile prevazute in alineat”, se spune in cererea de reexaminare. In document se arata ca, pe de alta parte, persoanele care ar putea beneficia de aceasta prevedere detin o functie de demnitate publica in cadrul Administratiei Prezidentiale, Guvernului sau altor institutii similare sunt oricum insotite in misiuni de masini ale Serviciului de Protectie si Paza, care au dreptul, potrivit legii, la utilizarea semnalelor luminoase de culoare albastra. In vederea asigurarii difuzarii presei scrise si pentru a se putea elimina orice eventuale comentarii referitoare la ingradirea dreptului la informatie, Basescu mai doreste ca punctele de difuzare a presei sa nu intre sub incidenta articolului care interzice amplasarea constructiilor si practicarea actelor de comert pe trotuar sau acostament.

Parlamentarii migratori isi pierd mandatul

Parlamentarii care demisioneaza din formatiunea politica sau alianta pe listele careia au fost alesi isi vor pierde mandatul, au decis ieri, membrii Comisiei pentru statutul deputatilor si senatorilor. Presedintele comisiei, liberalul Titu Gheorghiof, a recunoscut ca au existat discutii pe marginea constitutionalitatii acestui proiect de lege. El a afirmat ca ar trebui puse de acord doua prevederi constitutionale – cea potrivit careia pentru parlamentari orice mandat imperativ este nul si cea potrivit careia trebuie respectata configuratia rezultata din alegeri.
Pe de alta parte, trebuie spus ca ieri purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca partidul pe care il reprezinta va depune un proiect de lege privind combaterea migratiei politice, insa initiativa PNL se refera numai la alesii locali. Initiativa PNL vine dupa ce democratii anuntasera ca vor depune un proiect de lege prin care sa combata migratia politica, atat la nivel parlamentar, cat si la nivelul administratiei locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă