12 C
București
joi, 28 martie 2024

Culise

PSD negociaza cu UDMR si Voiculescu blocarea anticipatelor
PSD se opune organizarii alegerilor anticipate. Vestea demisiei Cabinetului Tariceanu i-a adunat pe liderii partidului de urgenta in Kiseleff, la o sedinta de criza. Presedintele Mircea Geoana, de asemenea, a fost chemat de urgenta in tara, el fiind plecat in Italia la congresul socialistilor. Pentru astazi a fost convocat Biroul Permanent al partidului, in vederea analizarii situatiei create, insa surse din conducerea partidului ne-au declarat ca sefii PSD poarta negocieri intense cu Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, si cu Marko Bela, presedintele UDMR, pentru a bloca procedura de declansare a anticipatelor in Parlament.

Kelemen Hunor: Anticipate face si UDMR!
“Daca tara face anticipate, face si UDMR. Noi am fi dorit o sesiune extraordinara in care am fi putut discuta pachetul de legi pentru a-l corecta. Dar premierul a acceptat anticipatele. Si daca nu mai avem Guvern, alta solutie nu prea avem. Solutia ar fi sa guverneze de unul singur UDMR, dar nu stiu daca se poate. PSD credea ca se joaca de-a "leul greu", dar nu credea ca va declansa anticipate”.

Voiculescu s-a intors in tara de urgenta
Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, se va intoarce de urgenta astazi in tara, lasand balta la Londra studiile de doctorat. Potrivit purtatorului de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca, “conservatorii se opun in principiu anticipatelor”. Decizia insa o va lua insusi Voiculescu. Care, potrivit unor surse, si-a stabilit o intrevedere intre patru ochi cu premierul-demisionar Calin Popescu Tariceanu, in care ii va cere sa revina asupra demisiei si sa blocheze in Parlament procesul declansarii anticipatelor. Voiculescu, de fapt, isi doreste sa obtina de la Tariceanu acordul pentru ca partidul sau sa candideze la anticipate impreuna cu liberalii.

Si PRM vrea anticipate
Liderul grupului PRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, este de acord cu declansarea alegerilor anticipate. “Numai asa poate scapa Romania de degringolada si de haosul introduse de Alianta. Sustinem chiar organizarea unor alegeri prezidentiale anticipate, folosind procedurile constitutionale de demitere a presedintelui.”

PPCD este pentru declansarea alegerilor anticipate
Prim-vicepresedintele PPCD, Serban Bubenek, si-a exprimat ieri dezaprobarea fata de "iresponsabilitatea” Curtii Constitutionale, care nu a inteles imperativele integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. "Este inca o dovada a faptului ca in interiorul sistemului juridic romanesc exista grupuri de presiune tributare vechilor mentalitati, care refuza sa inteleaga ca Romania nu poate intra in Uniunea Europeana cu o justitie care nu e legata la ochi, ci are mainile legate de practicile comunisto-securiste. Societatea romaneasca este pusa in fata situatiei de a decide daca integrarea sa se faca rapid, demn si sigur, in cadrul unor alegeri anticipate.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă