Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Culise

Basescu si "Intelepciunea Naturii" Presedintele Traian Basescu a deschis ieri "Ziua Nationala a Romaniei" la Expo Aichi 2005 de la Nagoya, expozitie mondiala cu tema "Intelepciunea Naturii". Aflat la prima sa vizita in Japonia in ...

Rl online 0 comentarii

Basescu si "Intelepciunea Naturii"

Presedintele Traian Basescu a deschis ieri "Ziua Nationala a Romaniei" la Expo Aichi 2005 de la Nagoya, expozitie mondiala cu tema "Intelepciunea Naturii". Aflat la prima sa vizita in Japonia in calitate de sef al statului, Basescu a participat la o runda de discutii cu oficialii expozitiei si cu reprezentantii guvernului japonez. Presedintele a deschis si forumul economic romano-japonez, subliniind faptul ca Japonia este unul dintre cei mai importanti parteneri din Extremul Orient. "Romania are multe de invatat de la Japonia", a aratat Traian Basescu, exprimandu-si speranta ca numarul investitiilor nipone in tara noastra va creste, mai ales ca la forum si-au confirmat participarea peste o suta de oameni de afaceri japonezi. Astazi, delegatia romana se afla la Tokyo, unde sunt programate intalniri cu Imparatul si Imparateasa Japoniei, cu primul ministru nipon.

Sefii deputatilor chiulesc pe rupte

Conducerea Camerei Deputatilor, din care fac parte 13 parlamentari, nu s-a putut intruni ieri din lipsa de cvorum, cauzata de absenta a sapte deputati, dintre care cei mai multi erau plecati in strainatate. Secretarul PD Ioan Oltean a aratat ca doar grupul PD a fost reprezentat complet in Biroul Permanent si i-a enumerat printre absenti pe Titu Gheorghiof (PNL), Daniela Popa (PC), Victor Ponta (PSD), Miron Mitrea (PSD), Kelemen Hunor (UDMR). In consecinta, nu au putut fi luate decizii, iar ordinea de zi va fi reluata in sedinta de luni. In opinia sa, este prima data cand membrii Biroului Permanent nu s-au putut intruni. Ioan Oltean a aratat ca cei prezenti au purtat doar discutii generale referitoare la desemnarea celor 35 de parlamentari ca observatori la Parlamentul European.

Guvernul lucreaza pentru UE contra cronometru

Cabinetul Tariceanu a dat ieri votul final asupra pachetului legislativ privind reforma in Justitie, pentru care isi va asuma raspunderea in Parlament. Ministrul de resort, Monica Macovei, a aratat ca ar fi fost de preferat ca legile sa intre in procedura parlamentara obisnuita, nu sa fie promovate prin asumarea raspunderii, insa autoritatile de la Bucuresti sunt presate de calendarul integrarii europene. Potrivit prevederilor legislative continute in pachet, in termen de 50-80 de zile de la intrarea in vigoare a actelor normative vor fi scoase la concurs toate posturile de conducere din instante si parchete, chiar daca astfel va fi stricata vacanta magistratilor candidati. Premierul Tariceanu a declarat ca Justitia trebuie sa-si recastige credibilitatea in ochii romanilor prin inscrierea la concursurile pentru posturi a oamenilor "cu coloana vertebrala, nesantajabili, nepatati de mita", a "profesionistilor specializati in dosarele la care lucreaza". La randul ei, ministrul Monica Macovei a aratat ca mandatele de conducere ale actualilor sefi de instante si parchete inceteaza o data cu intrarea in vigoare a legilor, dar respectivii vor asigura interimatul pana la ocuparea posturilor prin concurs. In pachetul "Justitia" sunt continute si alte prevederi importante, dintre care mentionam: garantarea independentei procurorilor; interdictia aplicata magistratilor de a nu colabora in prezent cu serviciile secrete si de a nu fi colaborat cu fosta Securitate; o noua modalitate de inlocuire a procurorilor generali si generali adjuncti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...