9.8 C
București
marți, 26 martie 2024

Culise

Presedintele Basescu spune ce vrea, liberalii fac ce ii taie capul

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a reactionat ieri cu precautie fata de criticile formulate de Traian Basescu intr-un interviu acordat unui cotidian central. In privinta reprezentantilor PNL care l-au insotit pe Dinu Patriciu in instanta, criticati de presedintele Traian Basescu, Eugen Nicolaescu a insistat ca a fost vorba de “o optiune personala” a acestora. De altfel, Nicolaescu a insistat pe faptul ca si liderul PNL Calin Popescu Tariceanu i-a criticat pe sustinatorii lui Patriciu intr-o emisiune radio. Eugen Nicolaescu s-a fofilat si in fata criticilor presedintelui referitoare la politica de racolare de parlamentari. “Noi respectam punctul de vedere al presedintelui, dar fiecare partid are propria politica. Insa trebuie sa repet ca PNL nu are o politica de racolare a parlamentarilor. Daca un parlamentar doreste sa se inscrie in PNL, se apreciaza activitatea sa, si decizia apartine organizatiei judetene”, a fost explicatia prin care PNL incerca sa scape de orice raspundere.
Intrebat de ziaristi in legatura cu declaratiile lui Emil Boc potrivit carora PD se pregateste sa castige viitoarele alegeri, anticipate sau nu, iar fuziunea cu PNL nu mai este de actualitate, Nicolaescu s-a aratat mai curajos decat fata de declaratiile presedintelui: “As raspunde cu o declaratie de acum cativa ani a domnului Basescu: Boc bocaneste! Si aceasta, pentru ca se afla in campanie electorala in PD”. Nicolaescu a afirmat ca PNL nu accepta alegerile anticipate, invocand faptul ca Guvernul nu este in pericolul de a nu-si putea indeplini programul. “La angajarea raspunderii, se va vedea ca Guvernul va avea o majoritate larga”, a calculat Eugen Nicolaescu. Potrivit unor surse parlamentare, PNL se bazeaza, pe langa sustinerea parlamentarilor din Coalitie, pe votul grupului Ciontu.

Aliatii negociaza la sange posturile de conducere din TVR si SRR

Negocierile pentru posturi continua in cadrul Coalitiei, iar astazi este previzibila respingerea la vot a rapoartelor de activitate ale TVR si SRR. Ieri seara, liderii Coalitiei urma sa se intalneasca pentru a definitiva formulele de conducere ale celor doua institutii. Favoritii pentru posturile de conducere erau, de aceasta data, Tudor Giurgiu in fruntea TVR si Andrei Dimitriu in fruntea radioului public.
Negocierile au vizat inclusiv repartizarea posturilor in consiliile de administratie. Pana ieri la pranz algoritmul pentru cele noua posturi din consiliile de administratie arata in felul urmator: PSD – 3, Alianta D.A. – 3, PRM – 1, PC – 1, Minoritati – 1. La TVR, postul minoritatilor urma sa fie preluat de UDMR, iar la radio de minoritati altele decat cea maghiara. Insa reprezentantii UDMR erau nemultumiti de faptul ca nu vor avea nici un reprezentant in CA al SRR si au cerut refacerea calculelor. Pe de alta parte, Valentin Nicolau nu si-a dat demisia si din Consiliul de Administratie. Potrivit unor surse parlamentare, pesedistii incearca sa traga de timp.
Reprezentantii PSD pregatisera o strategie potrivit careia vor invoca faptul ca la TVR au fost criticate selectarea stirilor si activitatea financiara. Or, sustin pesedistii, responsabilii stirilor, Valentin Nicolau si Lucian Sarb, si-au dat demisia, iar de neregulile financiare trebuie sa raspunda cei din domeniu. In acest context, PSD va solicita amanarea sedintei.

Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă