9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Culise

PD are patru deputati in plus

Patru deputati au trecut ieri la Partidul Democrat. Este vorba despre fostii peremisti William Branza, Bogdan Cantaragiu si Dan Grigore si fostul deputat PC Dan Liga. Acesta din urma a mai fost o data membru la PD anul trecut in campania electorala in urma unui scandal plecand la PRM, dupa care a trecut la PC, pentru ca acum, iata, sa se intoarca la Partidul Democrat. In Camera Deputatilor se vorbeste ca la Partidul Democrat va mai veni un grup de deputati – o parte de la PC al lui Dan Voiculescu si chiar cativa de la PSD.

Pedistii tot nu sustin consiliile de autonomie culturala

Partidul Democrat isi mentine pozitia in ceea ce
priveste prevederile referitoare la consiliile de autonomie culturala din Statutul minoritatilor, a anuntat ieri Cezar Preda, vicepresedinte al PD. “Ne-am oprit acolo unde se cerea acel Consiliu care sa aiba drept de veto, cu care PD nu a fost de acord. Lucrurile raman, din punctul nostru de vedere, asa”, a subliniat Preda. “Avem obligatia sa elaboram acest statut, asa cum ne-am angajat in campania electorala, insa nu avem obligatia sa elaboram un statut care nu este constitutional sau care nu este in favoarea majoritatii”, a continuat liderul PD. Cezar Preda a mai spus ca parlamentarii PD au primit sarcina sa urgenteze dezbaterile asupra Legii privind Statutul minoritatilor, pentru ca aceasta sa ajunga cat mai repede in discutia plenului Camerei Deputatilor.

Basescu se va intalni lunar cu partidele

Presedintele Basescu doreste ca liderii partidelor parlamentare sa vina mai des la Cotroceni. Seful statului a anuntat ieri ca lunar vor avea loc consultari cu liderii partidelor parlamentare pe tema prioritatilor activitatilor legislative si a programului de integrare. “Ma intereseaza ca in aceste discutii lunare sa putem analiza evolutiile in lupta impotriva coruptiilor, citez un clasic, si sa analizam evolutiile sociale”, a spus Basescu.

Propunerea de desfiintare a CC, respinsa de PNL

Propunerea senatorului liberal Teodor Melescanu privind desfiintarea Curtii Constitutionale nu se bucura de sustinere chiar in randul colegilor sai din partid, a afirmat Dan Motreanu, secretar general al PNL. Ideea avansata de vicele liberal nu a fost discutata pana acum in comisia interna pentru revizuirea Constitutiei, dar numarul parerilor favorabile pare a fi redus. Propunerea lui Melescanu a starnit reactii aprinse si din partea fostului lider liberal Valeriu Stoica.
Intr-o scrisoare adresata presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, Stoica afirma ca evolutiile recente – incepand de la modul in care a fost constituita echipa liberala privind revizuirea Constitutiei si terminand cu “o stupefianta” propunere de desfiintare a Curtii Constitutionale – il obliga sa se distanteze “categoric si public” de actuala echipa mandatata sa reprezinte PNL. Saptamana trecuta, senatorul Teodor Melescanu a anuntat ca a prezentat conducerii liberale propuneri de reforma constitutionala, care sa transforme Romania intr-o republica parlamentara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă