Dacian Cioloș, mesaj către comunitatea România 100: Ne uităm spre viitor cu credința că ducem cu noi nu numai experiență, cunoaștere, energie, ci și o fărâmă din România pe care ne-o dorim

Dacian Cioloș a transmis, joi, un mesaj de mulțumire celor 30.000 de cetățeni care s-au înscris în comunitatea România 100, pentru "miile de mesaje, pentru ideile inspirate și propunerile, pentru energie". Cioloș a mai adăugat și care sunt etapele viitoare care vor contribui la "schimbarea României".

Iulia Iancu 0 comentarii

Fostul premier Dacian Cioloș a transmis, joi, un mesaj de mulțumire celor 30.000 de cetățeni care s-au înscris în comunitatea România 100, pentru "miile de mesaje, pentru ideile inspirate și propunerile, pentru energie". Cioloș a mai adăugat și care sunt etapele viitoare care vor contribui la "schimbarea României".

"Nu va fi un drum ușor și nu va fi un drum scurt. Dar, suntem pregătiți. Ne uităm spre viitor, având în minte lecțiile învățate din experiența guvernării de anul trecut. Ne uităm spre viitor cu credința că fiecare dintre cei 30.000 și zecile de mii care vor veni, ducem cu noi nu numai experiență, cunoaștere, energie, ci și o fărâmă din România pe care ne-o dorim.     

Iată ce urmează, pe termen scurt:
- Participare. Foarte curând vă vom propune mecanisme de comunicare și agregare. Dorim ca adeziunea voastră la aceste principii să nu se rezume doar la completarea unui formular online, ci să putem comunica între noi, schimba idei, dezbate - online și, mai ales, offline. Până atunci, nu ezitați să ne scrieți la [email protected] și pe Facebook la www.facebook.com/platformaro100/

- Implicare. Realitățile de la firul ierbii ne sunt cunoscute, însă pentru a produce cu adevărat o schimbare, trebuie să lucrăm împreună cu oamenii care se lovesc zilnic de aceste realități. Vom dezvolta mecanisme de implicare reală la nivel local.

- Organizare. Cele 12 hub-uri tematice încep să lucreze. Lor li se va adăuga o bună parte dintre cei peste 6.000 dintre voi care și-au depus CV-ul. Aplicațiile sunt și vor rămâne deschise. Am început analiza CV-urilor. Având în vedere numărul mare de candidaturi, estimăm că analiza lor va dura câteva săptămâni bune. Între timp, ne vom asigura că fiecare dintre voi va primi în cel mai scurt timp un mesaj din partea noastră și vom deschide căi de comunicare directă.

- Muncă. Vom propune câteva direcții strategice de acțiune și politici publice cu sens și miez. Vom promova idei și strategii de dezvoltare în domenii cheie pentru creșterea României, propuneri de măsuri legislative necesare, bazate pe estimări bugetare și de resurse umane realiste. În dezvoltarea acestor proiecte vom implica toți actorii relevanți, în spiritul transparenței și al participării", a scris Dacian Cioloș, pe site-ul România 100.Citește și: Asociația lui Dacian Cioloș și-a început oficial activitatea. Din organizație fac parte foști membri ai guvernului tehnocrat, deputați USR, dar și un membru PNL. Lista înscrierilor este deschisă

Dacian Cioloș a lansat, miercuri, portalul on line al noii sale asociații, "Platforma România 100". Prin această lansare, fostul premier anunță că se va implica activ și constant în viața politică românească, alături de majoritatea membrilor fostului său guvern, dar și de persoane care vor să susțină organizația sa.
 


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...