9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportDovada că parlamentarii PNL au votat PENTRU superimunitatea parlamentarilor şi a aleşilor...

Dovada că parlamentarii PNL au votat PENTRU superimunitatea parlamentarilor şi a aleşilor locali

Crin Antonescu susţine că va propune respingerea prin vot a modificărilor aduse marţi Codului Penal de către Camera Deputaţilor. Liderul PNL spune că a primit informaţii incomplete şi că nu a ştiut că aceste modificări vor scoate parlamentarii din “zona în care pot fi anchetaţi pentru încălcarea diverselor legi”.

Citeşte şi: Antonescu: Propun respingerea prin vot a modificărilor Codului Penal. Trebuie rediscutate toate articolele care scot anumite categorii de sub răspunderea penală

Antonescu a mai spus că nu ştie cine şi-a asumat acest proiect de modificare a Codului penal. “Nu am discutat şi nu am luat nici o decizie în legătură cu modificarea de la Codul Penal. Am avut toate garanţiile că preşedintele şi demnitarii rămân responsabili în faţa legii”, a conchis Crin Antonescu.

Citeşte şi: Băsescu: ”Marţea neagră”, motiv serios de dizolvare a Parlamentului

Reamintim că potrivit modificărilor făcute marţi de Camera Deputaţilor, atât parlamentarii cât şi aleşii locali nu mai au calitatea de funcţionari publici, deci nu mai pot fi anchetaţi pentru conflict de interese şi alte infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Citeşte şi: Preşedintele CSM: Modificările Codului Penal îi avantajează pe politicienii penali

Declaraţiile liderului PNL sunt cel puţin ciudate în contextul în care 73 de deputaţi liberali au votat pentru modificările Codului penal care scoteau parlamentarii şi aleşii locali în afara legilor care incriminează faptele de corupţie. Vezi un print-screen de pe site-ul Camerei Deputaţilor care arată cum s-a votat:

2013/12/12//331840-vot-electronic.jpg

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă