14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDragos Seuleanu - propus pentru CA al SRR?

Dragos Seuleanu – propus pentru CA al SRR?

Partidele politice se afla in febra cautarilor pentru Consiliile de Administratie ale televiziunii si radioului public. De la o zi la alta apar nume noi, mai ales in contextul in care in fiecare partid exista grupuri de interese diferite.
Ultima surpriza a aparut in tabara PNL, acolo unde ultimul nume rostit pentru sefia TVR este cel al lui Adrian Iorgulescu. Acesta este in prezent presedinte al Uniunii Compozitorilor si membru in Biroul Permanent Central al PNL. Problema este ca daca doreste sefia televiziunii publice Adrian Iorgulescu trebuie sa renunte la toate celelalte functii. El ne-a declarat ieri ca i s-a propus postul cu pricina, dar a sustinut ca inca nu a luat o decizie. Andrei Plesu va fi propus membru in Consiliul de Administratie al TVR din partea Guvernului.
Pe cele doua locuri care revin, practic, liberalilor in CA al radioului public (unul al Guvernului si unul al partidului) vor fi numiti, cel mai probabil, Maria Cristea si Ducu Bertzi. In randurile celorlalte partide din coalitie situatia pare sa fie mai linistita. Numele vehiculate dinspre Cotroceni si PD sunt Rodica Culcer si Narcisa Iorga pentru TVR si Paul Grigoriu si Carol Sebastian pentru SRR. UDMR ii va mentine, dupa cum informa deja cel mai probabil, in CA al TVR pe Zsolt Galafavi si pe Hugo Agoston la SRR.
In ceea ce priveste PSD, din zona acestui partid numele vehiculate sunt Dragos Seuleanu, Dan Preda si Mirela Fugaru pentru CA al SRR. Pentru TVR se zvoneste ca vor fi propusi Despina Neagoe sau Dan Matei Agathon.
Candidaturile pentru Consiliile de Administratie trebuie depuse pana pe 21 iunie, urmand ca persoanele propuse sa fie audiate de comisiile de cultura si validate pe 27 iunie de Camerele reunite. Presedintii Consiliilor de Administratie urmeaza sa fie alesi de catre Parlament dintre membri CA.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă