Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elena Udrea, după audierea în Comisia SRI: Oameni veneau din partea lui Coldea şi îmi spuneau că, dacă nu mă potolesc, voi fi arestată

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”.

Iulia Iancu 0 comentarii

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată, potrivit Mediafax.

Elena Udrea susţine că în România a existat ”un stat paralel” în care ofiţeri din serviciile secrete, acţionând împreună cu unii magistraţi, au îcercat să controleze scena politică, precum şi mediul de afaceri din România. ”Există un interes economic al acestui sistem paralel, care a dus la închiderea unor firme, a unor oameni de afaceri. Există implicarea în presă, canale media care susţin sistemul care sunt obediente şi dau acest mesaje favorabile (...) Oameni din fruntea SRI în trecut care aveau o echipă a lor, care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică şi mediatică... Şi avem exemple concrete de la arestări de politicieni şi oameni de afaceri la închideri de firme, distrugeri de afaceri care concurau alte companii cu susţinerea sistemului”, a detaliat Udrea.

Ea susţine că problemele sale din justiţie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. ”Sînt cazul emplematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat şi de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , şi cu doamna Kovesi în secundar”, a spus fostul ministru.

Udrea a susţinut că generalul Coldea o socotea ”o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, derajantă chiar”. În consecinţă, Coldea ar fi vrut arestarea sa. ”Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului (...) am să sfârşesc arestată. Asta în 2013”, a spus Elena Udrea.

Ea a precizat că unele dintre aserţiunile făcute în faţa comisiei pot fi confirmate şi de către preşedintele Traian Băsescu, acesta urmând să fie şi el audiat. Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI, a declarat joi că fostul preşedinte Traian Băsescu va fi audiat, în comisie, cursul săptămânii viitoare, la audieri urmând să ajungă şi doi patroni media: Dan Andronic (Evenimentul Zilei) şi Adrian Sârbu (patronul Mediafax).

"Săptămâna viitoare avem confirmată participarea domnului Puţura pentru ziua de marţi, avem confirmată participarea domnului Traian Băsescu, nu ştim încă ziua. Mai sunt două persoane cu care am avut discuţii şi au spus că vor veni săptămâna viitoare, în funcţie de programul comisiei şi al dumnealor: domnul Dan Andronic şi domnul Adrian Sârbu ", a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI din Parlament.

Întrebat dacă aceste nume se află pe lista lui Dragomir, adică cele 65 de persoane care pot confirma spusele sale în faţa comisiei, Manda a precizat că în comisie pot fi chemaţi şi oameni care nu au legătura cu lista, dar care pot să dea detalii despre acţiuni care vizează activitatea Comisiei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...