22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportGeneralul Dumitru Iliescu, audiat, miercuri, de către Comisia SRI. Audierea lui Băsescu,...

Generalul Dumitru Iliescu, audiat, miercuri, de către Comisia SRI. Audierea lui Băsescu, amânată pentru săptămâna viitoare

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a anunţat că fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi audiat, miercuri, de către comisie, în timp ce audierea lui Traian Băsescu a fost amânată pentru săptămâna viitoare la cererea acestuia, potrivit Mediafax.

Claudiu Manda a prezentat, marţi, după a doua audiere a lui Ovidiu Puţura, graficul audierilor viitoare de la Comisia de control al SRI. Astfel, miercuri, de la ora 11.30, va fi chemat colonelul SRI în rezervă Ion Dedu, iar de la ora 14.00, va fi audiat fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, generalul Dumitru Iliescu, cei doi confirmând prezenţa la comisie.

Săptămâna viitoare, miercuri, sunt programate audierile a doi patroni media, Dan Andronic (Evenimentul Zilei) şi Adrian Sârbu (Mediafax). Primul a confirmat deja şi este programat pentru ora 10, al doilea pentru ora 14.

În ce-l priveşte pe fostul preşedinte Traian Băsescu, ce iniţial ar fi trebuit să vină în cursul acestei săptămâni, a fost amânată audierea cu o săptămână, la cererea acestuia. ”Am avut o discuţie cu el azi. M-a rugat să transmit comisiei că nu poate să participe săptămâna aceasta, că doreşte să vină la comisie şi să înţelegem că nu fuge de comisie”, a explicat Claudiu Manda.

Fostul şef SPP, generalul Dumitru Iliescu, a dat detalii, luni, pe Facebook, despre relaţiile dintre SRI şi DNA şi despre cum era decisă soarta dosarelor penale.

"Mă bucur că domnul Dragomir a confirmat de curând, la Comisia de control al activităţii SRI, ceea ce eu evidenţiasem (…) şi anume ce s-a intamplat ani la rând în sediile "K2","T14" şi alte sedii acoperite sau nu ale SRI. În aceste sedii s-au derulat multe activităţi, întâlniri, dar în marea lor majoritate nu în interesul statului român.

Este adevărat ce declara domnul Dragomir şi anume ca aici se întâlneau mai marii structurilor de forţă înainte de a se începe sau finaliza un dosar răsunator, care viza un om politic important, sau un om de afaceri, în ambele situaţii deveniti incomozi pentru "şefii" lor", a scris Dumitru Iliescu.

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază susţine că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de dosar şi care e traseul acestuia.

"La aceste întâlniri nu participau doar ei. Şeful lor era o altă persoană care le stabilea obiectivul de atacat şi sarcinile pentru perspectivă. Cu siguranţă în venele acestuia nu curgea sânge de român. Dupa aceea, doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanta de judecată va prelua dosarul.

De regula doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sambata pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. In acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie".

Dumitru Iliescu spune că, dacă va fi invitat, va da mai multe detalii în faţa Comisiei SRI.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă