Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În București se va construi "Cartierul JUSTIȚIEI". Unde va fi situat

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect privind construirea "Cartierului Justiției".

Mihai Diac 0 comentarii

Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică, joi, un proiect de hotărâre privind construirea "Cartierului Justiţiei".

Cartierul va fi situat în zona Unirii din București şi va reuni cele mai importante instituţii din justiţie, precum și un centru cultural.

Pentru realizarea acestor clădiri, Ministerul Justiţiei a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care să aprobe schimbarea denumirii obiectivului de investiții, situat în municipiul București, Bulevardul Unirii (sectorul 3), din „Esplanada” în „Cartierul Justiției”.

"Având în vedere valoarea amplasamentului care este parțial ocupat, în prezent, de fundațiile fostului obiectiv de investiții Centrul de Creație și Cultură - Cântarea României, abandonat definitiv după 1989, ulterior Esplanada, conform Hotărârii Guvernului nr.373/2004, precum și imposibilitatea asigurării prin bugetul de stat a fondurilor necesare finalizării acestuia, Guvernul României decide realizarea prezentului program de reconversie funcțională a amplasamentului, în condițiile legii. Obiectivul de investiții care se va realiza pe acest amplasament va purta denumirea de “Cartierul Justiției", care va include zone dedicate domeniilor Justiției și Culturii", menționează anexa proiectului.

Obiectivul "Esplanada", care nu a mai fost finalizat, se afla în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și presupunea realizarea unui centru urban polifuncţional, prin intermediul unui parteneriat public-privat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...