13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportÎn București se va construi "Cartierul JUSTIȚIEI". Unde va fi situat

În București se va construi “Cartierul JUSTIȚIEI”. Unde va fi situat

Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică, joi, un proiect de hotărâre privind construirea "Cartierului Justiţiei".

Cartierul va fi situat în zona Unirii din București şi va reuni cele mai importante instituţii din justiţie, precum și un centru cultural.

Pentru realizarea acestor clădiri, Ministerul Justiţiei a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care să aprobe schimbarea denumirii obiectivului de investiții, situat în municipiul București, Bulevardul Unirii (sectorul 3), din „Esplanada” în „Cartierul Justiției”.

"Având în vedere valoarea amplasamentului care este parțial ocupat, în prezent, de fundațiile fostului obiectiv de investiții Centrul de Creație și Cultură – Cântarea României, abandonat definitiv după 1989, ulterior Esplanada, conform Hotărârii Guvernului nr.373/2004, precum și imposibilitatea asigurării prin bugetul de stat a fondurilor necesare finalizării acestuia, Guvernul României decide realizarea prezentului program de reconversie funcțională a amplasamentului, în condițiile legii. Obiectivul de investiții care se va realiza pe acest amplasament va purta denumirea de “Cartierul Justiției", care va include zone dedicate domeniilor Justiției și Culturii", menționează anexa proiectului.

Obiectivul "Esplanada", care nu a mai fost finalizat, se afla în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și presupunea realizarea unui centru urban polifuncţional, prin intermediul unui parteneriat public-privat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă