6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis avertizează că va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare...

Klaus Iohannis avertizează că va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a procedurii de numire a şefului DGPI

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că DGPI este o instituţie militarizată şi nu poate funcţiona fără avizul CSAT, precizând că, "în ultimă instanţă", va ataca la CCR legea votată de Parlament, potrivit Mediafax.

"Aşa ceva nu se poate, este o eroare, o greşeală, cum doriţi. Atâta vreme cât instituţia este una militarizată, nu poate să funcţioneze fără aviz CSAT. Punct. Iar, indiferent ce doreşte Senatul sau Camera Deputaţilor, aşa funcţionează instituţiile în România, conform Constituţiei şi dacă se menţine această soluţie, care este una neconstituţională, după părerea mea, evident că speţa va merge la Curtea Constituţională. (…) În ultimă instanţă voi ataca eu la Curtea Constituţională, dar deocamdată aşteptăm să-şi revină Parlamentul şi să intre în normalitate", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului este de părere că atât în cazul ordonanţei care modifică procedura de numire a şefului DGPI, cât şi cea privind conducerea ANCOM, este vorba de o "raţiune politică" a puterii, de a "elimina preşedintele, respectiv CSAT, din anumite proceduri".

"Eu văd aici o raţiune politică din partea PSD. Este destul de evident după speţa cu ANCOM acum speţa cu acest serviciu al Ministerului de Interne, se încearcă din partea PSD să se elimine instituţia preşedintelui, respectiv CSAT din anumite proceduri. Este o eroare", a conchis preşedintele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă