Laura Codruța Kovesi, chemată, vineri, la CSM pentru a-și susţine punctul de vedere referitor la controlul Inspecţiei Judiciare la DNA

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, îşi va susţine, vineri, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind raportul Inspecţiei Judiciare, întocmit ca urmare a controlului efectuat la parchetul anticorupţie, potrivit Mediafax.

Iulia Iancu 0 comentarii

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, îşi va susţine, vineri, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind raportul Inspecţiei Judiciare, întocmit ca urmare a controlului efectuat la parchetul anticorupţie, potrivit Mediafax. Astfel, procurorul şef al DNA este aşteptat la CSM vineri, la ora 13.00.

De asemenea, luni, 16 octombrie, la ora 10.00, este aşteptat la Secţia pentru procurori Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare. Coordonatorul echipei care a efectuat controlul la DNA, Elena Rădescu, va merge la Secţia pentru procurori a CSM luni, 16 octombrie, la ora 12.00. Deciziile au fost luate în şedinţa de marţi a procurorilor din CSM.

În spaţiul public au apărut mai multe informaţii din conţinutul raportului Inspecţiei Judiciare.

DNA arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, că Inspecţia Judiciară a lansat în spaţiul public informaţii din raportul făcut în urma controlului la această unitate de parchet, înainte ca Direcţia Naţională Anticorupţie să formuleze obiecţiuni.

„Direcţia Naţională Anticorupţie îşi exprimă dezaprobarea faţă de modul în care conducerea Inspecţiei Judiciare gestionează datele conţinute într-un document provizoriu, în condiţiile în care acest document nu este unul finalizat şi nici nu a fost asumat de vreo instituţie”, conform comunicatului de presă.

Reacţia, după ce în spaţiul public informaţii, pe surse, privind date din raportul inspectorilor judiciari.

Conform documentelor, au fost mai multe nereguli depistate în activitatea DNA, inspectorii propunând cercetarea disciplinară dar menţinerea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Printre neregulile depistate de inspectori se numără tergiversarea anchetelor, dosare în care nu s-au făcut acte procedurale pentru o perioadă îndelungată sau redistribuirea/ repartizarea haotică a dosarelor, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...