22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea nu este deranjat de ideea că Daniel Constantin ar putea...

Liviu Dragnea nu este deranjat de ideea că Daniel Constantin ar putea demisiona din Guvern: Este o opțiune personală

Președimtele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, consideră că actuala coaliție guvernamentală nu ar fi afectată dacă Daniel Constantin renunță la funcțiile de vicepremier și de ministru al Mediului.

Liviu Dragnea a declarat duminică la România Tv că nu înţelege de ce co-preşedintele ALDE Daniel Constantin "este atât de supărat" dar a precizat că, dacă acesta ar vrea să iasă din guvern, este doar opţiunea lui personală.

„Azi nu am discutat cu domnul Tăriceanu. Am înţeles că au o întâlnire şi nu l-am sunat nici pe el, nici pe Daniel Constantin. Noi am fost tot timpul deschişi la discuţii şi întâlniri în coaliţie, suntem în continuare deschişi. Eu nu cred că, cel puţin de la PSD, sau nu mai sunt sigur dacă cineva de la PSD sau din altă parte a luat vreo decizie pentru ALDE. Cel puţin în ceea ce mă priveşte nu e adevărat, nici nu are cum să fie adevărat (n.r. că el ia decizii în ALDE). Eu ştiu că deciziile le iau împreună, în forul lor de conducere. Alte motive, care mână pe unul sau pe altul să genereze discuţiile astea, poate le ştiu dumnealor. Dar nici pe Daniel Constantin nu-l înţeleg de ce este atât de supărat şi de nervos chiar în perioada asta. Noi ne dorim în continuare să avem alianţa cu ALDE şi sperăm să avem alianţa cu ALDE în întregime, cu toţi parlamentarii ALDE, pentru că sunt colegii noştri, am colaborat bine înainte de alegeri şi după alegeri. Acuma, dacă domnul Daniel Constantin vrea să iasă din guvern, este o opţiune personală. Nu ştiu – vrea, nu vrea, până la urmă este decizia dumnealui”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD spune despre co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu că este un om foarte stabil, cu experienţă politică.

„Şi sper ca aceste discuţii să se finalizeze bine Dar până la urmă, eu nu am stat să urmăresc foarte atent acolo, dar din ce am văzut astăzi, noi despre ce vorbim? De părăsirea unor posturi din guvern din cauza unui congres? Adică n-am văzut nişte chestiuni profunde, de doctrină, chestiuni foarte grave. Înţeleg că un partid vrea să organizeze un congres, dar asta nu poate să fie decât de bine, dacă majoritatea membrilor doresc asta. (…) Dacă cineva vrea să facă un partid, mult succes, e foarte bine”, a spus Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă