14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMihai Fifor: Moțiunea de cenzură va trece fără niciun fel de problemă...

Mihai Fifor: Moțiunea de cenzură va trece fără niciun fel de problemă și va pune capăt unei situații fără precedent

Șeful grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece "fără niciun fel de problemă", calculele matematice arătând acest lucru, potrivit Agerpres.

"Moțiunea de cenzură trece fără niciun fel de problemă miercuri. Nu văd de altfel de ce ar fi probleme. S-a văzut și ieri la semnarea moțiunii că numai cu excepția câtorva colegi, care nu au reușit să ajungă la timp să semneze, dar au sosit ulterior, toți colegii din PSD și partenerii de la ALDE sunt în dispozitiv. Practic miercuri vom vota și această moțiune va trece punând capăt unei situații fără precedent în România — anume situația în care un cetățean, să spun așa, se gândește să preia puterea executivă pe persoană fizică, neținând cont de niciun principiu al democrației în această țară și desigur la un moment dat nici de legile acestei țări", a afirmat Fifor, la Parlament.

Potrivit acestuia, ''toate calculele'' arată că moțiunea de cenzură va trece. ''Aici discutăm de matematică și toate calculele asta arată", a adăugat el.

Întrebat dacă au loc discuții cu alte partide, Mihai Fifor a spus că au loc astfel de întâlniri. "Se fac discuții în aceste zile așa cum se întâmplă de fiecare dată într-un Parlament atunci când urmează un vot important. Noi încercăm să fim siguri pe colegii noștri și vă spun că până la momentul acesta tot ce se vehiculează în spațiul public reprezintă simple povești. Pe matematică moțiunea trece", a susținut social-democratul.

El a explicat că la moțiune se va vota cu bile, votul fiind secret, așa cum prevede Regulamentul.

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Partidul Mişcarea Populară nu va face nicio alianţă parlamentară şi nici de guvernare cu PSD, după ce a apărut informaţia potrivit căreia lui Eugen Tomac i s-a oferit funcţia de vicepremier în schimbul susţinerii în Parlament.

USR a declarat, joi, că alegerile anticipate sunt “soluţia decentă” pentru a ieşi din criza generată de decizia PSD-ALDE de a-i retrage sprijinul premierului Grindeanu, afirmând că nedezvoltarea relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună konieţ premierului, dar acesta a răspuns niet.

“Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţia decentă în această situaţie”, se arată într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă