Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu: Vor exista bugetari cu venituri peste cel al şefului statului, datorate sporurilor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, miercuri, că proiectul Legii salarizării unitare va da posibilitatea ca unii bugetari să aibă venituri peste cel al şefului statului, acestea datorându-se sporurilor aplicate.

Iulia Iancu 0 comentarii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, miercuri, că proiectul Legii salarizării unitare va da posibilitatea ca unii bugetari să aibă venituri peste cel al şefului statului, acestea datorându-se sporurilor aplicate.

„Salariul de bază al preşedintelui va fi cel mai mare dintre bugetari. Sigur că sunt şi alţii care vor adăuga sporuri şi, ca venituri, vor fi peste preşedinte. Noi am vrut ca niciun salariu să nu treacă peste al preşedintelui - şi nu trece niciunul - dar ca venituri vor fi bugetari care şi la ora actuală sunt, ca venituri, peste preşedintele României. Dar vreau să vă spun că aşa sunt şi la ora actuală. Noi nu am făcut creşteri foarte mari la procurori şi la judecători. Aşa au salariile în plată la ora actuală", a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că proiectul Legii salarizării este „în linie dreaptă” şi va fi depus la Parlament „cât mai repede”, ea menţionând că nu are „niciun stres” că acest act normativ nu va trece destul de repede de Legislativ ca să fie aplicat de la 1 iulie.

„Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a spus Olguţa Vasilescu, miercuri, la Parlament.

Întrebată când se va depune în Parlament proiectul Legii salarizării unitare, ministrul Muncii a răspuns: „Cât mai repede. Oricum eu nu am niciun stres că nu va trece destul de repede de Parlament”.

„Tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem şi să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a spus Olguţa Vasilescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...