Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Am avut un prim trimestru cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din programul de guvernare

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că a avut un prim trimestru cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din Programul de guvernare.

Iulia Iancu 0 comentarii

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că a avut un prim trimestru cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din Programul de guvernare, potrivit Agerpres.

"Recent, s-au împlinit 100 de zile din mandatul meu de ministru al Sănătății. Pot spune că am avut un prim trimestru bun, cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din Programul de guvernare, măsuri axate pe interesul și nevoile pacienților, pe păstrarea medicilor în țară și pe dezvoltarea infrastructurii medicale", afirmă Bodog în acest bilanț, care a fost publicat pe blogul său.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătății a reușit să respecte în totalitate calendarul de angajamente asumate, toate măsurile planificate fiind adoptate și se află în implementare.

"Punerea în aplicare a Programului de guvernare al PSD, axat pe interesul și nevoile pacienților, pe păstrarea medicilor în țară și pe dezvoltarea infrastructurii medicale, reprezintă prioritățile mele zilnice și va rămâne astfel până în ultima zi a mandatului", declară Bodog.

Totodată, Bodog spune că, în premieră, Ministerul Sănătății finanțează achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii (pentru cazurile de pneumonie, meningită sau sepsis).

"De asemenea, s-au achiziționat 630.000 doze de vaccin hexavalent (pentru nou-născuți, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei), precum și 153.800 doze de vaccin tetravalent (pentru copiii de șase ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei)", mai afirmă Bodog.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...