Ministrul Sănătății: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel ca botezul și laptele mamei

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, vineri, că vaccinarea reprezintă „un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei".

Roxana Petre 0 comentarii

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, vineri, că vaccinarea reprezintă „un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei", informează Agerpres.

„Noi trebuie să creștem acoperirea vaccinală și fac din nou un îndemn public la toți părinții responsabili: vă rog să vă vaccinați copiii. Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei și la fel cum este dragostea pe care o revărsați asupra copiilor voștri", a afirmat ministrul Florian Bodog.


Citește și:  VIDEO. Președintele Iohannis, despre epidemia de rujeolă: Este o catastrofă! Nici nu cred că se pune întrebarea de gestionat bine. Avem de-a face cu greșeli sistemice. 26 de copii și-au pierdut viața din cauza bolii

Președintele Klaus Iohannis a calificat, joi, drept „catastrofal” modul în care instituțiile statului au gestionat epidemia de rujeolă. Totodată, șeful statului a mai pecizat că este nevoie de o acțiune sistematică de vaccinare a copiilor.

Totodată, el a atras atenția părinților care refuză vaccinarea că trebuie să își asume riscurile.

„Am început deja o serie de dezbateri publice. Legea este în dezbatere publică și urmează încă o ședință de dezbateri publice săptămâna viitoare. Pe de altă parte, am solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să publice pe site toate reacțiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. Ele vor fi publice și vor putea fi consultate de toată lumea. Trebuie însă să conștientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării și eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească. În același timp, sunt absolut de acord că trebuie să prezentăm toate riscurile și toate avantajele vaccinările și grupurile tehnice de lucru pe care noi le propunem în lege să prezinte părinților, să aibă discuții cu părinții", a mai spus Florian Bodog.


Citește și:  Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea: Dacă aș avea copii, i-aș vaccina

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că susține vaccinarea obligatorie, însă a subliniat că are rezerve în a o impune beneficiarilor.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...