21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMotiune antireforma cu aplaudaci pesedisti urland ca pe stadion

Motiune antireforma cu aplaudaci pesedisti urland ca pe stadion

Dezbaterea motiunii de cenzura “Antireforma in sanatate” s-a desfasurat, pe alocuri, intr-un vacarm infiorator intretinut de zecile de aplaudaci adusi la sedinta de PSD. Strigatele, gemetele, injuraturile, fluieraturile au fost ingredientele motiunii pesedisto-peremiste.

Inca de la ora 9.00 aplaudacii s-au inghesuit la intrarea in Parlament, blocand accesul in cladire, lucru care i-a enervat pana si pe sepepistii care nu le mai puteau face fata.
Unul cate unul si-au ocupat pozitiile strategice din balcoanele salii de plen. Nemaiincapand in spatiul destinat invitatilor au fost ingramaditi pana si in gradenele destinate presei. Rolul lor a fost precis stabilit: huiduirea copioasa a reprezentantilor puterii si aplaudarea cu frenezie a pesedistilor.
Si nu le-au trebuit prea multe stimulente. La prima luare de cuvant a premierului Calin Popescu Tariceanu au stat linistiti. Cand insa a luat cuvantul Mircea Geoana, sustinatorii au izbucnit in aplauze frenetice. Nici nu spunea Geoana doua, trei cuvinte ca si incepeau ovatiile: “Bravo, bravo… asa, asa!!!” Si cum sa nu-i creasca inima liderului PSD cand vedea sustinerea poporului chiar daca el combatea pachetul de legi al Guvernului fara argumente concrete? Manifestarile de “simpatie” l-au iritat teribil pe liberalul Puiu Hasotti, care i-a atras atentia presedintelui de sedinta, Nicolae Vacaroiu, ca “persoanele care asista la sedinta trebuie sa pastreze linistea”. Atat le-a trebuit aplaudacilor PSD: au pus tunul injuraturilor pe liberal. O distinsa doamna “repartizata” pe scaunele presei aproape ca facuse spume la gura de atatea urlete: “Huooo, e dreptul nostru, drepturile omului, drepturile cetateanului…, provocatorule, tradatorule…, lasa gargara…, faceti genocid…, huooo!”
Culmea este ca si parlamentarii opozitiei aplaudau imediat ce “guralivii” dadeau tonul, atatandu-i incontinuu. Hasotti a mers in banca, insa sedinta a continuat in ritmul jignirilor si a aplauzelor ostentative.
O alta repriza de infierbantare teribila a sustinatorilor PSD a fost momentul in care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a luat cuvantul. “Luati de la noi, saracii, si dati la bogati…, rusine, rusine!” urla aceeasi doamna, in timp ce un tinerel tuciuriu, probabil din organizatia lui Vanghelie, isi exersa calitatile de suporter: “Lasaaa-ne, lasaaa-ne… lasaaa-ne, lasaaa-ne!” Pentru a doua oara, Nicolaescu i-a atras atentia lui Vacaroiu sa ia masuri impotriva celor care perturba sedinta, subliniind ca “in sala sunt invitate grupuri de presiune ale pesedeului”. Vacaroiu, insa, n-avea nici o greata. L-a indemnat pe ministru sa vorbeasca in continuare, dand de inteles ca poate sa faca abstractie de zgomot. La un moment dat, functionari de la Palatul Parlamentului au incercat sa-i potoleasca pe recalcitranti amenintandu-i ca vor fi scosi din sala. Fara rezultat insa. “E democratie, dom'le…, voi vreti sa ne puneti in lanturi”, a fost raspunsul lor continuand scandalul.
Aproape de sfarsitul sedintei, premierul Tariceanu a luat atitudine fata de jocul pus la cale de PSD. “Astazi am avut parte in Parlamentul Romaniei de un spectacol jalnic. Faceti din Parlament un balci… Transformati Parlamentul in stadion. Aduceti oameni care sa aplaude fiecare interventie a opozitiei… Va rog sa va ganditi serios la aceste practici”, i-a avertizat premierul. Prea tarziu insa. Sedinta se desfasurase deja intr-o atmosfera de stadion incins.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă