13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPC, UDMR si minoritatile saboteaza schimbarea lui Nastase

PC, UDMR si minoritatile saboteaza schimbarea lui Nastase

Liderii PNL si PD nu reusesc sa-si convinga partenerii de Coalitie sa puna umarul la schimbarea lui Adrian Nastase. Tentativa de modificare a Regulamentului Camerei s-a soldat ieri cu un esec, pentru ca oamenii lui Dan Voiculescu, UDMR si minoritatile, altele decat cea maghiara, au refuzat prelungirea programului.

Consiliul Coalitiei, intrunit marti dupa-amiaza, a discutat din nou problema schimbarii lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase. In timp ce reprezentantii PD si PNL au insistat pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere, conservatorii si udemeristii nu au vrut sa puna umarul la aceasta decizie.
Neintelegerile din Coalitia de guvernamant au iesit la lumina in sedinta Comisiei pentru Regulament a Camerei Deputatilor. Timp de trei ore, presedintele Comisiei, pesedistul Ioan Bivolaru, secondat de fostul deputat Ovidiu Petrescu (expert la Comisie) au facut tot posibilul pentru a trage de timp, pentru a nu se ajunge la articolul 25, cel referitor la modalitatea de schimbare a presedintelui Camerei. De exemplu, deputatii din Comisie au discutat peste o ora si jumatate pe marginea articolului 13 referitor la situatia parlamentarilor independenti. Dupa ce subiectul s-a epuizat, prin decizia de a se mentine actuala forma a articolului 13, la ora 12.00 democratul Cozmin Popp a propus prelungirea programului pana la finalizarea ordinii de zi. Insa propunerea a picat, fiind votata doar de reprezentantii PD, PNL si de peremista Lia Olguta Vasilescu. Reprezentantii PSD, PC, UDMR si ai minoritatilor altele decat cea maghiara au votat umar la umar impotriva prelungirii programului.

Mesaje de la aliati – suntem ocupati, lasati-ne in pace!

Cu toate ca grupul minoritatilor altele decat cea maghiara are un protocol cu Alianta D.A., reprezentantul acestui grup, Liana Dumitrescu (Uniunea Macedonenilor), a explicat de ce si-a lasat colegii cu ochii in soare: “Programul Camerei Deputatilor este de luni ora 15.00 pana joi ora 12.00. S-a facut ora 12.00 si fiecare avem programul nostru deja stabilit”. Dumitrescu a invocat faptul ca pleaca la o intalnire cu secretarul Camerei Titus Ghorghiof (care insa nici nu era in Parlament!). Ea a afirmat ca, deocamdata, grupul sau nu a luat o decizie in privinta schimbarii lui Adrian Nastase. La randul sau, conservatorul Bogdan Ciuca avea o intalnire superurgenta la Crowne Plaza. Udemeristul Atilla Varga avea si el program incarcat, invocand o intalnire cu un grup de parlamentari maghiari aflati in vizita in Romania. Insa, potrivit unor surse parlamentare, intalnirea respectiva avusese loc cu o zi inainte. In plus, “noi ne mai gandim inca la schimbarea lui Nastase, nu am luat inca o decizie”. Situatia a fost sintetizata de presedintele Comisiei Ioan Bivolaru: “Nici nu era nevoie sa votam noi impotriva, au votat ai lor”.

Mona Musca ar vrea sa fie in fruntea Camerei

Cu toate ca inlocuirea lui Nastase pare sa fie destul de indepartata, deja exista, potrivit unor surse din Coalitie, trei candidaturi pentru postul care se spera ca va fi, candva, liber. Postul revine teoretic in parohia PNL si s-au inscris in cursa Mona Musca, Eugen Nicolaescu si Dan Radu Rusanu. Exista si posibilitatea unei rocade intre PNL si PD – democratii sa ia sefia Camerei, iar liberalii pe cea a Senatului.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă