12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPedistii le promit lui Vacaroiu si Nastase o vara fierbinte

Pedistii le promit lui Vacaroiu si Nastase o vara fierbinte

Democratii doresc ca Vacaroiu si Nastase sa simta luna iulie ca luna lui Cuptor. Potrivit liderului PD Emil Boc, Coalitia va trebui sa actioneze in asa fel incat sa faca posibila inlocuirea din functii a actualilor presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu, respectiv Adrian Nastase.
“Au pierdut alegerile si locul lor este in opozitie”, le-a recomandat Boc celor doi pesedisti. Liderul PD este de parere ca actuala Coalitie aflata la guvernare trebuie sa-si numeasca propriii oameni si in cadrul structurilor descentralizate. “Cum poate un activist PSD sef al unei directii agricole sa aplice politicile noastre in domeniu, cand el le-a criticat in campania electorala?”, a exemplificat Boc. In ceea ce priveste posibilitatea ca motiunea de cenzura initiata de PSD sa aiba sanse de reusita, Boc a declarat ca acest lucru nu s-ar putea datora parlamentarilor PD. “Doar daca ar aparea o defectiune, si in nici un caz nu s-ar datora PD, acest lucru ar insemna un pasaport pentru alegeri anticipate. Sunt convins ca in Coalitie va fi solidaritate cu Guvernul”, a comentat liderul PD.
Liderii PD au decis ieri sa modifice statutul partidului, astfel incat primarul Capitalei, Adriean Videanu, sa poata ocupa functia de presedinte executiv al democratilor. Fiind primul inscris pe lista sustinatorilor motiunii lui Emil Boc, Videanu va primi in mod automat pozitia secunda in partid, si anume cea de presedinte executiv. “Daca nu exista o echipa, cu greu putem pune in practica ceea ce ne-am propus”, a motivat presedintele interimar al PD, Emil Boc, aceasta modificare de statut. Pana in prezent doar presedintele partidului era desemnat o data cu motiunea castigatoare. Democratii intentioneaza ca, pe viitor, partidul sa fie condus de la “centru” de 10 vicepresedinti, 14 sau 16 secretari executivi si un secretar general. Bineinteles, din schema fac parte si presedintele si presedintele executiv.
Chiar daca stau in sondaje mult mai bine decat colegii lor liberali din Alianta D.A., democratii nu intentioneaza sa modifice raportul de forte din Guvern si administratia locala. “Nu s-a pus si nu se pune problema renegocierii protocolului Aliantei. Este valabil pana in 2008”, a declarat presedintele interimar al PD, Emil Boc. Tot el a recunoscut ca meritele pentru procentele PD nu revin partidului, ci lui Traian Basescu. “Succesul nu ni se datoreaza in primul rand noua, ci presedintelui Traian Basescu prin activitatile de politica interna”.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă