17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPlenul CSM va decide, marți, dacă admite cererea Mihaielei Iorga de a...

Plenul CSM va decide, marți, dacă admite cererea Mihaielei Iorga de a fi judecător la Giurgiu

Consiliul Superior al Magistraturii va dezbate, marți, solicitarea procurorului Mihaela Iorga de numire în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu, Secţia pentru procurori a CSM admiţând deja cererea pe 29 septembrie, potrivit Mediafax.

Decizia finală în privinţa numirii Mihaelei Iorga în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu o ia plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), solicitarea aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Pe 29 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de admitere a cererii de numire în funcţia de judecător formulate de procurorul Mihaela Moraru-Iorga.

La finele lunii septembrie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaela Iorga Moraru, măsura nefiind definitivă.

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte.

Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă