PNL va ataca la CCR modificările aduse Legii referendumului

PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările aduse legii referendumului, pe motiv că singur obiectiv vizat este reducerea „pe cât posibil”, a atribuțiilor preşedintelui, a anunțat, marți, șeful liberalilor, Ludovic Orban.

Roxana Petre 0 comentarii

PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările aduse Legii referendumului, pe motiv că singur obiectiv vizat este reducerea „pe cât posibil”, a atribuțiilor preşedintelui, a anunțat, marți, șeful liberalilor, Ludovic Orban.

 „Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor, în decurs de două zile, cred, sau trei zile. Face parte din categoria proiectelor legislative susţinute de cooperativa vechililor roşii care urmăreşte acelaşi scop: să reducă pe cât posibil atribuţiile preşedintelui. Practic prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei prin care se modifică Consituţia nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi după avizul CCR Guvernul hotărăşte organizarea referendumului.Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum”, a spus Ludovic Orban. 


În 4 septembrie, deputaţii membri ai Comisiei Juridice au formulat, luni, cu majoritate de voturi, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.3 / 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Propunerea prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

Prin această lege se urmărește organizarea referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei că uniunea dintre un bărbat şi o femeie, promovat de Coaliţia pentru Familie. Iniţiativa cetăţenească de modificare a Consititutiei se află în circuit parlamentar. Această a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi aşteaptă să primească vot în Senat. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...