Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Mihai Tudose: Este imperativ să avem în vedere raționalizarea, în cheltuirea banului public

Premierul Mihai Tudose a precizat, luni, că este imperativă realizarea eficientizării, raționalizării și economiei în cheltuirea banului public.

Roxana Petre 0 comentarii

Premierul Mihai Tudose a precizat, luni, că este imperativă realizarea eficientizării, raționalizării și economiei în cheltuirea banului public, potrivit Agerpres.

„Suntem cu toții conștienți de responsabilitatea pe care o avem în cheltuirea banului public. De aceea, este imperativ să avem în vedere trei cuvinte cheie: eficientizare, raționalizare, economie", a subliniat premierul, după ce luni a coordonat prima reuniune a Comitetului interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a precizat că prin intermediul Comitetului se vor realiza o mai bună comunicare interministerială și o cunoaștere mai detaliată a proiectelor, astfel încât fondurile alocate pentru finanțarea acestora să fie cât mai eficient cheltuite și în termenele stabilite.

La nivelul comitetului s-a stabilit începerea unui proiect-pilot privind achiziția centralizată de medicamente și materiale sanitare, urmare a consultărilor care au avut loc în ultima perioadă între Ministerele Sănătății și Finanțelor.

„Aplicarea acestui proiect-pilot are scopul să reducă cheltuielile publice și urmează să fie extins și la nivelul altor ministere", mai precizează sursa citată.

Comitetul interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului va avea în continuare reuniuni periodice. La ședința de luni au mai participat vicepremierul Sevil Shhaideh, miniștrii Liviu Pop, Doina Pană, Florian Bodog, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, reprezentanți ai ministerelor care fac parte din acest Comitet.

Comitetul interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului a fost constituit prin Decizia nr. 397/2017 a prim-ministrului, în vigoare începând cu 10 mai. Comitetul este condus de prim-ministru, în calitate de președinte, iar ministrul Finanțelor Publice este vicepreședinte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...