Secretarul de stat George Ciamba: Marea Neagră este importantă pentru întreg spațiul euro-atlantic

Secretarul de stat George Ciamba a declarat că Marea Neagră este importantă pentru întreg spațiul euro-atlantic, nu doar pentru securitatea regională, prezența robustă a SUA și a NATO în regiunea Mării Negre, precum și pe întreg flancul estic al Alianței.

Iulia Iancu 0 comentarii

Secretarul de stat George Ciamba a declarat că Marea Neagră este importantă pentru întreg spațiul euro-atlantic, nu doar pentru securitatea regională, prezența robustă a SUA și a NATO în regiunea Mării Negre, precum și pe întreg flancul estic al Alianței, fiind esențială pentru stabilitatea regională și prevenirea riscurilor de securitate, potrivit Agerpres.

În discursul susținut, secretarul de stat George Ciamba a evidențiat importanța deciziilor adoptate la reuniunile la vârf ale NATO din țara Galilor (2014) și de la Varșovia (2016), în special în ceea ce privește asigurarea prezenței SUA și aliate pe flancul estic și sporirea securității în regiunea strategică a Mării Negre, pe fondul provocărilor de securitate actuale.

George Ciamba a punctat necesitatea acordării unui sprijin substanțial pentru partenerii regionali, în special pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, în vederea creșterii rezilienței acestora în fața presiunilor externe, inclusiv a amenințărilor de tip hibrid.

În marja evenimentului, secretarul de stat George Ciamba a avut o întâlnire cu Kenneth Weinstein, președintele Institutului Hudson, cu Douglas Feith, directorul Centrului pentru strategii de securitate, fost sub-secretar al apărării, precum și cu alți membri din conducerea Institutului, se menționează în comunicat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...