Senatorul PSD Adrian Țuțuianu: La comisia privind alegerile prezidențiale din 2009 trebuie lămurită și situația votului de la unele ambasade

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu a anunțat că la Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 trebuie lămurită și situația votului de la unele ambasade ale României din străinătate.

Iulia Iancu 0 comentarii

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu a anunțat că la Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 trebuie lămurită și situația votului de la unele ambasade ale României din străinătate, potrivit Agerpres.

''Vom prezenta toți propuneri de audiere, evident că vor trebui chemați la audieri și cei care au gestionat din poziția de ambasador sau din alte poziții din cadrul ambasadelor procesul electoral. Cunoașteți cu toții, de exemplu, cazul de la Paris, unde foarte multă lume a făcut afirmația că nu s-ar fi putut vota, într-un interval de timp limitat, de către atâtea persoane. Sunt situații de acest tip reclamate și pentru Italia, Republica Moldova, Spania. Vor fi invitați toți cei care pot spune ceva legat de aceste alegeri'', a precizat Țuțuianu.

Acesta a mai spus că la comisie vor veni la audieri Dan Andronic, fosta președintă a AEP Ana Maria Pătru, Vasile Blaga, Mircea Geoană, Dan Șova, Victor Ponta, Marian Vanghelie.

''Lista este mai lungă, fiecare grup parlamentar am convenit că va depune o listă cu persoane a căror audiere o consideră utilă. Cred că este foarte important ca această comisie să lămurească toate aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, trebuie să lămurim și celebra întâlnire din casa generalului Oprea, din perspectiva interesului public legat de alegerile prezidențiale și trebuie să dăm garanția cetățenilor că votul lor contează și că nimeni nu poate deturna prin acte oculte voința cetățenilor. Desigur că în măsura în care vor fi constatate, din dezbateri, din informațiile primite și din documente, fapte care sunt de natură penală, vom proceda la sesizarea organelor de procedură penală'', a afirmat Adrian Țuțuianu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...