Sorin Grindeanu: Relaxarea mediului fiscal ajută companiile, ceea ce va duce la creștere economică de 5,2%

Premierul Sorin Grindeanu susține că măsurile de relaxare fiscală luate de Executiv ajută la dezvoltarea companiilor. Astfel, măsura va avea ca rezultat atingerea țintei de creștere economică de 5,2%, propusă pentru anul 2017.

Roxana Petre 0 comentarii

Premierul Sorin Grindeanu susține că măsurile de relaxare fiscală luate de Executiv ajută la dezvoltarea companiilor. Astfel, măsura va avea ca rezultat atingerea țintei de creștere economică de 5,2%, propusă pentru anul 2017, informează Agerpres.

 

„Noi, deși suntem acuzați, am relaxat foarte mult mediul fiscal, reduceri de taxe, toate acele lucruri, ceea ce ajută companiile, ceea ce va duce la creștere economică, așa cum ne-am și propus pentru anul 2017, și anume 5,2%. Este un lucru pe care-l vom realiza și sunt convins, și mai ales cu ajutorul companiilor private'', a spus premierul Sorin Grindeanu, vineri, după o vizită la o companie timișoreană specializată în producerea de aparate de măsură pentru electricitate și gaz.

Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru România, Reza Baqir, a avertizat, vineri, că nu mai este loc de alte tăieri de taxe. Reducerile succesive de impozite, majorările salariale și investițiile reduse ale statului amenință creșterea economică și restrâng, totodată, creșterea potențială a economiei, potrivit Digi24. 

„Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite şi taxe, majorările salariale ce depăşesc creşterile de productivitate şi investiţiile publice de calitate, de volum redus, încep să ameninţe aceste realizări şi restrâng creşterea potenţialului. După părerea noastră, acesta este cel mai important mesaj. Se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului către sprijinirea investiţiei pentru a avea o creştere sustenabilă care să permită includerea unui număr cât mai mare de români în clasa de mijloc, într-o manieră sustenabilă”, a spus Reza Baqir, şeful misiunii FMI în România.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...