15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu le-a stricat ministrilor vacanta: demisia!

Tariceanu le-a stricat ministrilor vacanta: demisia!

Guvernul Tariceanu demisioneaza! Verdictul a fost comunicat ieri la Palatul Victoria de insusi Calin Popescu-Tariceanu.
Dupa mai multe ore de stres continuu si de tensiune naucitoare, premierul a sustinut ca Alianta D.A. va chema din nou romanii la urne, sub stindardul reformei pentru U.E., pentru a scapa de sistemul ticalosit care incearca sa-si apere, prin toate mijloacele, privilegiile.
Seful Guvernului considera ca in momentul de fata sistemul justitiei este practic blocat si ca din acest impas nu se poate iesi decat cu sprijinul populatiei, prin exercitarea vointei electorale. Tariceanu a explicat ca actualul Executiv trebuie sa-si incheie misiunea si sa demareze procedurile constitutionale pentru alegerile anticipate, deoarece numai prin vot se poate reinstaura un climat de normalitate in tara.
La Palatul Victoria, vestea anticipatelor a starnit un uragan de emotii, atat in randul functionarilor care lucreaza in cladire de pe vremea Ceauseascai, cat si al celor proaspat angajati. “Vestea aceasta a venit ca o bomba, imediat dupa atacurile teroriste de la Londra. Am imbatranit in aceasta zi cat intr-un an”, ne-au declarat mai multi functionari. Unii dintre angajatii Guvernului s-au bucurat la aflarea deciziei premierului, altii au plans, altii s-au retras in propria “carapace”, refuzand sa comenteze noua situatie.
Tariceanu a punctat ca Guvernul si Parlamentul au fost puse de catre Curtea Constitutionala intr-o situatie fara precedent. Practic, pachetul legislativ de reforma a justitiei a fost golit de continut, astfel incat nu se mai poate vorbi de o reforma reala, ci de “un simulacru de reforma”, a spus premierul. Pentru a depasi acest impas – a adaugat Tariceanu -, nu exista o formula procedurala, ci numai solutia alegerilor anticipate, in care poporul trebuie sa se pronunte.
“Solutia este sa ne intoarcem din nou la electorat, daca vrem sa scapam de acest sistem ticalosit (…) Este o decizie irevocabila pe care am luat-o (…) Nu exista puteri independente de vointa poporului, nici chiar Curtea Constitutionala. Exista doar un drept suveran, care este dreptul poporului”, a subliniat premierul. El a invocat necesitatea adoptarii unei solutii politice clare, lipsite de ambiguitate, pentru continuarea reformelor necesare aderarii la Uniunea Europeana.
Tariceanu a recunoscut ca fara reforma justitiei nu se poate obtine un raport bun de monitorizare din partea Comisiei Europene, iar integrarea la U.E. va fi compromisa.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă