Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toate partidele din Romania vor in UE pe 1 ianuarie 2007

Votul francez impotriva Constitutiei Europene a pus Guvernul de la Bucuresti cu "burta" pe reforma, determinandu-l sa ceara atat sustinerea actiunilor sale de catre societatea civila, cat si sprijinul partidelor politice in realizarea proiectului ...

Camelia Popa 0 comentarii

Votul francez impotriva Constitutiei Europene a pus Guvernul de la Bucuresti cu "burta" pe reforma, determinandu-l sa ceara atat sustinerea actiunilor sale de catre societatea civila, cat si sprijinul partidelor politice in realizarea proiectului european al Romaniei.
La invitatia premierului Calin Popescu Tariceanu, reprezentantii puterii si ai opozitiei, presedinti ai tuturor grupurilor parlamentare si sefi de comisii legislative cu atributii in procesul de integrare europeana au venit ieri la Palatul Victoria pentru a-si exprima pozitia favorabila integrarii in UE la 1 ianuarie 2007.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a tinut sa evidentieze existenta unui consens politic in ceea ce priveste aderarea Romaniei la UE in 2007. "Consensul este legat de faptul ca toate partidele doresc ca Romania sa intre in UE pe 1 ianuarie 2007. (...) Chiar inainte de a se aseza la masa, toata lumea a venit cu aceeasi pozitie: "Trebuie sa lucram impreuna pentru acest obiectiv"", a spus Marinescu.
In cadrul discutiilor de la Guvern s-au fixat si tintele comune de actiune ale puterii si opozitiei: obtinerea unui raport de monitorizare pozitiv din partea Comisiei Europene; ratificarea Tratatului de aderare in cele 25 de state membre si intensificarea lobby-ului extern in favoarea Romaniei. Un accent special s-a pus pe diplomatia parlamentara, aratandu-se ca membrii Legislativului pot promova, ca observatori europeni, interesele Romaniei si pot face mai vizibile progresele tarii noastre in directia integrarii. Participantii la intalnirea de ieri au mai convenit ca astfel de consultari sa fie periodice, pentru a se asigura informarea reciproca si initierea unor demersuri unitare in procesul de aderare.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a tinut sa precizeze ca discutiile de ieri nu au fost "politice", nu au vizat subiectul alegerilor anticipate si nici sustinerea unor initiative legislative ale Cabinetului Tariceanu de catre opozitie

Citește totul despre:

Comentarii

loading...