Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intenție de vot: PNL și PSD scad în sondaje, USR - PLUS - creștere timidă.

Intenție de vot: PNL și PSD scad în sondaje, USR - PLUS - creștere timidă.

Cel mai recent sondaj CURS, prezentat vineri seara de către Antena 3, arată o menținere în linii mari a intenției de vot manifestate de români la sfârșitul primăverii.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Cu mai puțin de două luni rămase până la alegerile locale din 27 septembrie, un eșantion de 1100 de respondenți a răspuns la întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare cu care dintre următoarele partide sau alianțe veți vota?”, rezultatele fiind următoarele:

- Partidul Național Liberal (PNL) - 31%

- Partidul Social Democrat (PSD) - 28%

- Alianța USR PLUS - 14%

- Partidul Pro România - 7%

- Partidul Mișcarea Populară (PMP) - 5%

- Alianța Liberalilor și a Democraților (ALDE) - 5%

- Partidul Puterii Umaniste (social - liberal) (PPU-SL) - 4%

- UDMR - 4%

- Alt partid - 2%

Raportat la ultimul sondaj publicat pe pagina CURS, cel aferent lunii mai a acestui an, se constată o scădere cu 1% în sondaje atât pentru PNL cât și pentru PSD, și o creștere cu un procent similar pentru Alianța USR - PLUS. Pro - România crește, de asemenea, cu 1%, PMP și ALDE păstrează aceeași intenție de vot din luna mai, iar UDMR pierde un procent. 

La nivel de metodologie, sondajul a avut ca subiect populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste, cu un volum al eşantionului de 1100 respondenţi, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%, metoda de culegere a datelor a fost cea a interviurilor telefonice asistate de calculator) iar perioada de realizare a fost cuprinsă între 29 iulie și 5 august 2020.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...