Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Interdicție: judecătorii CCR nu pot ocupa o funcție de partid timp de 9 ani

Interdicție: judecătorii CCR nu pot ocupa o funcție de partid timp de 9 ani

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, iniţiată de un grup de parlamentari USR, a fost adoptată tacit luni de Cameră.

Rl online 0 comentarii

Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, în sensul prevederii exprese a obligativităţii publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a opiniei separate sau, după caz, a opiniei concurente, ''împreună cu decizia, în forma prezentată de judecătorul care a formulat-o''.

Totodată, se are în vedere introducerea unei condiţii suplimentare pentru accederea în funcţia de judecător constituţional - să nu fi fost membru într-un partid politic în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie.

Deputaţii Comisiei juridice au dat raport de respingere, dar, întrucât termenul de dezbatere şi adoptare a fost depăşit, propunerea a fost adoptată tacit, Camera Deputaţilor fiind primul for sesizat în acest ca, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...