Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis a ”nesocotit” MCV prin numirea procurorilor care au primit aviz negativ

Iohannis a ”nesocotit” MCV prin numirea procurorilor care au primit aviz negativ

Klaus Iohannis a încălcat recomandările MCV când a numit în funcţie procurorii care au aviz negativ din partea CSM, e de părere fostul membru CSM, Toni Neacşu.

Rl online 0 comentarii

 Acesta spune că nu este exclus ca recomandarea MCV să nu fie scoasă din următoarele rapoarte.

Fostul membru CSM, Toni Neacşu, a declarat că avizele erau facultative, însă „în mod clar, este o nesocotire a avizului Consiliului Superior al Magistraturii”, conform Mediafax.

 

„Din punctul meu de vedere, slăbeşte independenţa sistemului judiciar, atât timp cât nu se ţine cont de părerea forului suprem care garantează independenţa justiţiei”, a spus Toni Neacşu.

În raportul MCV din 2019 apare recomandarea respectării avizului Consiliului Superior al Magistraturii: „(...) avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la numirea în posturi de conducere a procurorilor sau la revocarea procurorilor care ocupă posturi de conducere, până la instituirea unui nou cadru legislativ în conformitate cu recomandarea 1 formulată în ianuarie 2017”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...