Klaus Iohannis   (Foto: Arhivă)

Klaus Iohannis (Foto: Arhivă)

Iohannis: Acordul pentru Brexit ne satisface, rezolvă problema românilor din Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că prima fază a acordului pentru Brexit satisface România, întrucât problema cetăţenilor români care se află în Regatul Unit este bine rezolvată.

Mihai Diac 0 comentarii

"Eu cred că se va ajunge la un acord. Este un document foarte tehnic deja şi un document care pe noi ne satisface fiindcă, de exemplu, problema cetăţenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, sigur şi pentru ceilalţi, nu doar pentru români, şi multe alte probleme. Problema extrem de spinoasă a banilor a fost practic negociată, mai rămân practic detalii de negociat, dar suntem mult mult mai departe decât un gentleman's agreement sau o înţelegere de principiu, lucru care totuşi ne dă speranţe că până la sfârşitul lui 2018 vom avea o înţelegere clară", a precizat președintele Iohannis înainte de participarea la reuniunea Consiliului European.

Șeful statului a menționat că unul dintre subiectele discutate va fi migrația, pentru care se încearcă găsirea unor soluţii pe termen mediu şi lung.

Comentarii

loading...