12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis adresează un mesaj public pe tema evenimentelor din ultimele zile

Iohannis adresează un mesaj public pe tema evenimentelor din ultimele zile

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va adresa luni, 13 august a.c., începând cu ora 18:00, un mesaj public ca urmare a evenimentelor din ultimele zile”, anunţă Preşedinţia.

Începând de vineri seară, când la mitingul diasporei au avut loc incidente violente, 452 de oameni primind asistenţă medicală, 70 dintre ei, printre care 11 jandarmi, fiind transportaţi la spital, preşedintele Iohannis a reacţionat, mai întâi pe Facebook, apoi, sâmbătă, printr-un comunicat în care a condamnat violenţele.

Vineri seară, într-o postare pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei şi a subliniat că încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Preşedintele sublinia că ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

“Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis printr-un mesaj postat pe Facebook.

Şeful statului a spus că ”încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă”.

Klaus Iohannis a subliniat că ”ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele”.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă