8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis anunță că va merge la ședințele de Guvern

Iohannis anunță că va merge la ședințele de Guvern

“Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern – n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa, transmite Agerpres.

Klaus Iohannis a reiterat marţi că o eventuală ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi o eroare foarte gravă pentru România.

“Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”, a spus şeful statului, întrebat ce ar putea face în cazul în care o astfel de ordonanţă ar apărea pe ordinea de zi suplimentară a Executivului, aşa cum s-a întâmplat în cazul OUG 13.

De asemenea, chestionat dacă mai ia în calcul referendumul privind justiţia, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: “Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că depunerea unei plângeri penale împotriva sa pentru înaltă trădare, cerută de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reprezintă “un demers politicianist”, “o fantezie a pesediştilor, care nu are niciun suport”.

“Este un demers politicianist, care, din capul locului, este sortit eşecului. Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva preşedintelui, iar pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată, parlamentară care, în primul rând, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesediştilor”, a spus Klaus Iohannis, marţi, la Viena.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă