5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis are o nouă pasiune: bicicleta

Iohannis are o nouă pasiune: bicicleta

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat azi bucureştenilor care merg la serviciu cu bicicleta. Klaus Iohannis a fost surprins în miercuri dimineaţă de către jurnaliştii Libertatea chiar în timp ce pedala dinspre reşedinţa oficială, Vila Lac 2, spre Palatul Cotroceni.

Şeful statului a profitat de vremea frumoasă şi luni când s-a plimbat pe două roţi în Parcul Herăstrău. El s-a plâns atunci că traficul din Bucureşti este infernal. Simțindu-se vizată, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, l-a ironizat și a spus că poate președintele vrea să facă schimb de funcții.

„Am ascultat declaraţia domnului preşedinte Klaus Iohannis. Apreciez că foloseşte bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că şi eu, şi familia mea folosim bicicleta”, a spus Firea, luni.

Tot în urmă cu două zile, președintele a vorbit cu jurnaliștii și despre sesizarea la CCR cu privire la decizia de nerevocare a șefei DNA, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim, precum și despre o mediere între Guvern și BNR.

Guvernatorul şi prim-viceguvernatorul BNR se întâlnesc, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis. Mugur Isărescu şi Florin Georgescu vor merge la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. Vineri, Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu premierul Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Îmbrăcat lejer, cu pantaloni de culoare deschisă şi cu un tricou negru, Klaus Iohannis a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, apoi a stat de vorbă cu jurnaliştii pe mai multe teme: mutarea ambasadei României la Ierusalim, neînţelegerile dintre Guvern şi BNR sau sesizarea CCR pe tema refuzului său de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

“Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic. În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta (…) Am făcut 3 minute de la reşedinţă şi până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au asşteptat la Arcul de Triumf.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă