Iohannis: Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă este un instrument absolut necesar

Iohannis: Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă este un instrument absolut necesar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la inaugurarea sediului Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă (E-ARC), că acesta reprezintă un „instrument absolut necesar", exprimându-şi convingerea că acesta va aduce valoare adăugată în contextul geo-politic actual.

Romania libera 0 comentarii

Șeful statului a subliniat că inițiativa României a fost implementată cu energie şi eficienţă. „Este un pas important în operaţionalizarea centrului şi contez şi pe mai departe pe aceeaşi energie şi eficienţă în demersurile de construcţie instituţională şi conceptuală legate de centru. Am încredere că acest proiect, care se bucură deja de aprecierea şi interesul NATO şi al UE şi al partenerilor noştri la nivel internaţional, va aduce valoare adăugată în contextul geo-politic actual. Zilnic observăm că provocările şi ameninţările, inclusiv din registrul neconvenţional, la adresa statelor şi societăţilor care fac parte din comunitatea europeană şi euro-atlantică de valori, se diversifică şi devin din ce în ce mai greu de combătut. Este, aşadar, necesar ca vigilenţa noastră pe toate palierele să crească. Şi avem nevoie, prin urmare, de conceptele şi instrumentele de acţiune adecvate pentru a răspunde pe măsură. Rezilienţa este un astfel de concept esenţial, iar centrul inaugurat astăzi este fără îndoială un astfel de instrument absolut necesar", a precizat Klaus Iohannis.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenţi: ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale şi prognoză, Maros Sefcovic.

Comentarii

loading...