9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis, despre refuzul de revocare: Nu poate PSD să îmi dea niciun...

Iohannis, despre refuzul de revocare: Nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum

„Cred că dumnealor sunt sub o oarecare presiune politică şi vorbesc vrute şi nevrute. Mie nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum. Eu am spus că după sărbătorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni şi o să vorbim atunci mai mult”, a declarat Klaus Iohannis cu privire la anunţul ministrului Justiţiei că va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi Preşedinte.

Întrebat dacă are dreptul constituţional să refuze numirea vreunui ministru, Klaus Iohannis a precizat că ”respectă Constituţia”.

„În opinia mea, constitutional, am dreptul să fac exact ce fac. Eu sunt un preşedinte care respect ad-litteram Constituţia. Fiţi siguri că ce fac eu este constitutional”, a declarat şeful statului.

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, că va redacta până luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, rezultat de refuzul de revocare şi numire a miniştrilor. Toader a anunţat că decizia sesizării CCR nu a fost luată.

“Până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi preşedintele republicii pentru refuzul de revocare şi numire a miniştrilor propuşi. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul Ministerului Justiţiei, vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier”, a anunţat Tudorel Toader, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Cele mai citite

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă