15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis, după decizia CCR: PSD a creat o nouă criză / Şansele...

Iohannis, după decizia CCR: PSD a creat o nouă criză / Şansele anticipatelor au scăzut

”PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. După una dintre cele mai dezastruoase guvernări de după Revoluţie, după ce a demis Guernul Orban, pentru a conserva puterea baronilor locali, PSD a provocat o nouă criză”, a declarat preşedintele.

Iohannis a spus că nu comentează decizia CCR şi că aşteaptă motivarea deciziei.

”Ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, în aceste zile cât ţara are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză. (…) Vedem un PSD obsedat de putere care refuză să aceeepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Este verdictul oamenilor”, afirmă preşedintele.

”Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenior şi crearea unei majorităţi caabile să guverneze pentru cetăţean. avem nevoe de un nou legistativ”, a precizat Iohannis.

”Nu putem continua aşa cu blocaj perpetuu cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi acum vrea să-i împiedice să-şi facă treaba pe cei care vor şi ştiu ce trebuie făcut în România”, a continuat şeful statului.

El a susţinut că situaţia generată de inconştienţa PSD trebuie să înceteze.

”Situaţia este extrem de serioasă, nu comentez decizia CCR, dar evident că voi pregăti demersuri concrete pe care le voi anunţa când am luat aceste decizii”, a subliniat preşedintele.

Conform lui iohannis, şansele de organizare a alegerilor anticipate tocmai au scăzut sub 50%.

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu înţelege pe ce texte constituţionale s-a bazat decizia CCR de luni şi a afirmă că ”CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă