Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Iohannis forțează mâna Parlamentului. Cere să i se aprobe prelungirea stării de alertă

VIDEO Iohannis forțează mâna Parlamentului. Cere să i se aprobe prelungirea stării de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, 9 iunie, că este necesară prelungirea stării de alertă în România și după data de 15 iunie 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

 

Șeful statului a anunțat, marți, că întrucât numărul de cazuri noi de coronavirus nu a scăzut semnificativ, este necesară prelungirea stării de alertă în România și că Parlamentul trebuie să aprobe această decizie.

“Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Nu se poate continua fără a avea acest instrument – starea de alertă”, a precizat președintele Iohannis.

Ce-i drept, măsurile de după data de 15 iunie vor fi mai blânde, a promis șeful statului.

“Am luat în discuție posibile măsuri de relaxare, am luat în măsură necesitatea prelungirii stării de alertă. Unele dintre restricțiile de acum nu vor mai fi aplicate după 15 iunie. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu până la 50 de participanți în exterior și până la 20 de participanți în interior. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare – nu interioare”, a precizat șeful statului.

După data de 15 iunie 2020 se vor putea redeschide și unitățile de învățământ private (nu și cele de stat) de tip creșă, grădiniță și after - school, a mai menționat președintele Iohannis.

Decizia a fost anunțată de șeful statului după ședința desfășurată marți, 9 iunie, la Cotroceni, la care au mai participat premierul Ludovic Orban și principalii miniștri implicați în gestionarea crizei coronavirusului.

Iohannis a precizat că urmează o ședință de Guvern în care vor fi decise măsurile concrete pentru următoarea perioadă de 30 de zile, după care decizia de prelungire a stării de alertă va fi dezbătută și votată în plenul Parlamentului.

Comentarii

loading...