11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis, în vizită la PNL Nord-Vest și la deschiderea anului universitar la...

Iohannis, în vizită la PNL Nord-Vest și la deschiderea anului universitar la UBB Cluj-Napoca

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest care va avea loc la Cluj-Napoca. La întâlnire sunt aşteptaţi peste 1.500 de membri şi simpatizanţi PNL, parlamentari şi primari ai formaţiunii.

”Partidul Naţional Liberal organizează luni, 30 septembrie a.c., Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest în Cluj – Napoca, începând cu ora 17.00”, a transmis, duminică, PNL.

Sursa citată a precizat că la eveniment va lua parte preşedintele Klaus Iohannis, alături de circa 1.500 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără şeful statului, preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan şi Rareş Bogdan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, europarlamentarii PNL Mircea Hava şi Daniel Buda.

Reuniunea are loc la Casa de Cultură a Studenţilor.

Klaus Iohannis, aşteptat să participe la ceremonia de deschidere a anului universitar la UBB Cluj-Napoca

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să participe, astăzi, de la ora 10.00, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020, la Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Ceremonia va avea loc în Aula Magna a UBB şi marchează un secol de la constituirea universităţii.

La Cluj-Napoca, Klaus Iohannis va vizita şi Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat pol de competenţă ştiinţifică şi tehnologică la standarde europene, preşedintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susţinere a cercetării ştiinţifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum şi un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaţionale şi parteneriate academice.

De asemenea, la aniversarea a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, şi care reprezintă un pilon important în conservarea şi promovarea valorilor şi a culturii naţionale.

Astfel, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la Primăria Cluj-Napoca, Universitatea “Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima” vor fi decorate de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă