14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie

Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis vineri, 5 aprilie a.c., o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Consultările vor avea loc joi, 11 aprilie şi vineri, 12 apilie. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep de la ora 15:00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră.

De la 16:00 este programat USR, iar la 16:45 urmează PMP, 17:30 – UDMR, 18:15 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 12 aprilie, consultările încep la ora 11:00, cu PSD, iar la 12:00 sunt programate discuţiile cu delegaţia ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. “Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanţă de urgenţă şi trăieşte cu teamă fiecare zi în care este anunţată şedinţă de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaşte”, a declarat preşedintele.

“Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima – interzicerea aministiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. Cea de-a doua – interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe”, a anunţat şeful statului.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă