Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, la INDAGRA - aprecieri pentru produse, critici la adresa autorităţilor

Iohannis, la INDAGRA - aprecieri pentru produse, critici la adresa autorităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a deschis oficial, miercuri, Târgul internaţional INDAGRA, după care a vizitat câteva standuri, a apreciat produsele, s-a fotografiat cu fermierii şi producătorii şi a criticat autorităţile pentru modul în care au gestionat pesta porcină.

Rl online 0 comentarii

În deschiderea târgului, şeful statului a spus că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii şi a criticat autorităţile pentru măsurile în privinţa combaterii pestei porcine.

"Autorităţile statului trebuie să fie conştiente de responsabilităţile care le revin şi cât mai capabile să le şi îndeplinească. Nu au fost deloc aşa, din păcate, în combaterea epidemiei de pestă porcină, cu măsuri adoptate, aş zice, în bătaie de joc faţă de munca oamenilor şi faţă de aşteptările consumatorilor. Este multă treabă de făcut pentru relansarea sectorului zootehnic, care acum, evident, se confruntă cu mari probleme şi pentru care trebuie să renască speranţa", a afirmat el.

Şeful statului a vizitat câteva standuri, iar primul la care s-a oprit a fost unul de seminţe de legume produse în România.

"Ţelul nostru a fost şi este să punem România pe harta producătorilor de legume. (...) Afacerea creşte de 15 ani. Dintr-un sat de munte din Prahova ne-am mutat în cel mai mare bazin legumicol din România, în Matca, şi continuăm să ne facem treaba acolo", a spus un fermier, prezentându-i preşedintelui hibrizi "gustoşi" produşi în România.

"Dumneavoastră vindeţi sau cumpăraţi?", i-a întrebat şeful statului pe alţi producători, care i-au răspuns că se ocupă cu vânzarea.

În continuare, preşedintele Iohannis a apreciat modul în care arătau produsele din carne ale unui mic producător român. "Ce bine arată!", a exclamat el.

Şeful statului a vizitat şi standul unui mare producător de mezeluri. "Deci se poate!", a afirmat şeful statului.

"Asta înseamnă sănătate pentru consumatori şi viitor pentru România", şi-a lăudat reprezentantul firmei produsele.

Preşedintele Iohannis a mers şi la standul unui crescător de păsări unde a întrebat dacă afacerea merge şi dacă piaţa creşte. "Merge. Piaţa creşte, este o piaţă destul de dinamică, dar încercăm să ieşim destul de mult şi pe pieţele din afara României, cum ar fi Marea Britanie, Irlanda, Germania, Ungaria", a răspuns fermierul.

La un moment dat, şeful statului s-a oprit pentru a face fotografii cu fermierii, cel care a făcut pe fotograful fiind liberalul Dan Motreanu.

Preşedintele Iohannis a mers şi la standul unor ingineri care realizează produse pentru industria alimentară.

"Am ajuns cu utilajele noastre pe urmele Nadiei Comăneci, în Japonia, Canada, America exportăm", i-a transmis şefului statului unul dintre aceştia. El s-a plâns că nu există personal calificat în domeniu.

"Avem. Trebuie numai să-i promovăm şi să-i motivăm", a spus Iohannis.

"Cu şcolile profesionale stăm prost", i-a mai spus spus inginerul.

Şeful statului i-a răspuns: "Să ştiţi că uşor, uşor înţeleg şi politicienii că nu se poate fără".

Comentarii

loading...