Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București  și Alexey Grishaev, atașat militar, FOTO: Facebook

Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București și Alexey Grishaev, atașat militar, FOTO: Facebook

Iohannis nu crede în coincidențe. Cum justifică expulzarea diplomatului rus Alexey Grishaev

Expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre, precizează președintele Klaus Iohannis.

Cătălin Șerban 0 comentarii

 „Speța diplomatului (Alexey Grishaev - n.r.) nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre”, a fost comentariul președintelui Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a explicat decizia privitoare la declararea drept persona non grata a atașatului militar rus. Prim-ministrul a spus că hotărârea României nu are legătură cu decizii asemănătoare luate în alte țări europene. Explicațiile premierului Florin Cîțu au fost date luni seara în studioul televiziunii naționale.

„Eu nu aș lega-o (n.r. decizia) pe seama unei campanii sau a unei reacții solidare. Decizia a fost luată în România, o luam oricum, nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări europene”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, anunță MAE.

Comentarii

loading...