7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis o asigură pe Maia Sandu că va sprijini parcursul european al...

Iohannis o asigură pe Maia Sandu că va sprijini parcursul european al Rep. Moldova

„Cei doi şefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Preşedintelui României la Chişinău, la data de 29 decembrie 2020. Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale şi de protecţie împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum şi o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze şi donaţia celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova”, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, şeful statului a reiterat mesajul ferm de susţinere pentru agenda de reforme promovată de preşedintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral şi al relaţiilor privilegiate dintre cele două state.

„Totodată, Preşedintele României a transmis că ţara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova şi a subliniat că România rămâne principalul partener al cetăţenilor Republicii Moldova, evidenţiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19”, mai indică sursa menţionată.

Preşedintele Republicii Moldova i-a mulţumit şefului statului Klaus Iohannis pentru susţinerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19.

De asemenea, preşedintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic şi european.

„Cei doi preşedinţi au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce priveşte proiectele bilaterale de importanţă strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum şi al educaţiei sau sănătăţii. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova şi conectării sale ireversibile la spaţiul european”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă