10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis: "Personal, cred că se pot organiza alegerile"

Iohannis: “Personal, cred că se pot organiza alegerile”

Președintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri seară, să se meargă pe ideea de a organiza alegerile locale la data de 27 septembrie 2020 în loc să se încerce amânarea acestora.

“Ce câștigăm?”, s-a întrebat, retoric, șeful statului, cu privire la varianta de a se amâna alegerile. Potrivit acestuia, dacă se amână alegerile din septembrie, ele ar trebui mutate în noiembrie sau în decembrie când s-ar putea suprapune cu un un nou val de coronavirus și, în plus, și cu o epidemie de gripă. 

“Personal, cred că se pot organiza alegerile”, a anunțat președintele Iohannis.

El a mai afirmat că nu e mai periculos să mergi să votezi decât să mergi la supermarket.

Șeful statului a admis însă că, într-adevăr, campania electorală se va desfășura greu pe timpul pandemiei.

Potrivit președintelui Iohannis, decizia finală privind organizarea de alegeri la 27 septembrie sau de amânare a lor se va lua la mijlocul lunii august, în funcție de evoluția de până la acel moment a pandemiei în România.

Pe de altă parte, șeful statului a precizat că i-a convocat mâine, joi, la o ședință, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, și pe secretarul de stat Raed Arafat, pentru a discuta ultimele evoluții ale epidemiei de coronavirus în România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă