Iohannis: România a intrat complet nepregătită în criza sanitară

Iohannis: România a intrat complet nepregătită în criza sanitară

România a intrat complet nepregătită în criza sanitară, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, acuzând PSD că este principalul vinovat pentru acest dezastru.

Ioana Oancea 0 comentarii

"Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluţia din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria faţă de toţi românii, indiferent de opţiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriaşă - destinul României de mâine", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că România a fost "puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice în infrastructura de partid".

Iohannis a spus că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat „nesabotată de PSD”.

El a arătat că, pe parcursul acestui an, eforturile sale şi ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 şi pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educaţional şi economic.

Comentarii

loading...