Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Iohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

România este spaţiul unei importante diversităţi culturale, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis luni, cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare.

Rl online 0 comentarii

"Cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare, îi felicit pe toţi cei care recunosc şi respectă diversitatea culturală, promovează dialogul dintre civilizaţii, legând cultura, în feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabilă a colectivităţilor", a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis de Agerpres.

Şeful statului a precizat că diversitatea culturală este nu doar o moştenire, ci şi o trăsătură a creaţiei contemporane şi a dialogului intercultural.

"România este spaţiul unei importante diversităţi culturale, probată prin expresiile artistice, prin specificităţile locale ori regionale, prin manifestarea identităţilor etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturală este pentru noi nu doar o moştenire, ci şi o trăsătură a creaţiei contemporane şi a dialogului intercultural la care participăm, la nivel naţional, european şi internaţional. Creatori, public ori autorităţi, toţi cei care se raportează la domeniul cultural, suntem chemaţi în această zi să găsim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturală un motor al creşterii calităţii vieţii, în beneficiul colectivităţilor din care facem parte, precum şi al generaţiilor care ne vor urma", a spus Iohannis.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, cu ocazia acestei zile, preşedintele Iohannis a acordat Înaltul Patronaj Taberei Interetnice de Artă Contemporană, care va fi organizată la Aiud, în perioada 5 - 15 iunie. Tabăra are loc o dată la doi ani şi se află la cea de a II-a ediţie.

De asemenea, şeful statului a acordat Înaltul Patronaj expoziţiei "Imaginile diversităţii", care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 26 - 30 iunie. Expoziţia cuprinde lucrări din prima ediţie a Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 de artişti plastici, reprezentând cele 20 de etnii din România, şi s-a bucurat de o bună rezonanţă la nivel naţional şi internaţional, se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii

loading...