5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii sistemului judiciar

Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii sistemului judiciar

În debutul întâlnirii, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile vizează justiţia şi legile justiţiei.

“O remarcă pentru publicul general şi, evident, pentru invitaţii mei: astăzi discutăm despre justiţie şi despre legile justiţiei, ca să nu apară impresii eronate”, a precizat şefului statului.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, ai VeDem Just, Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, Asociaţiei Procurorilor din România, Asociaţiei LiderJust şi ai Asociaţiei Magistraţilor din România.

 

Dana Gîrbovan (UNJR): S-a discutat despre Secţia de anchetă a magistraţilor

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a declarat, după consultările cu şeful statului Klaus Iohannis, că s-a discutat despre Secţia de Anchetă, iar preşedintele a spus că printr-un referendum odată alegerile europarlamentare nu va fi politizată tema justiţiei.

Dana Gîrbovan a confirmat că discuţiile nu s-au axat pe referendum, ci pe legile justiţiei şi modificările aduse. Una dintre principalele teme a fost Secţia de Anchetă a Magistraţilor.

“Nu a existat nicio concluzie, ci argumentele aduse de cei prezenţi. Unii o susţin, alţii o contestă, dânsul a spus ca poartă rolul unui mediator”, a spus Dana Gîrbovan, citează Mediafax.

Aceasta a afimat şi că au fost întrebări legate de referendum şi a fost exprimată teama că subiectul va fi politizat dacă referendumul este organizat odată cu europarlamentarele.

“O parte dintre colegi au propus întrebări pe referendum, ne-am spus îngrijorările că tema poate fi politizată. Preşedintele a spus că nu va fi cazul de a se vătăma justiţia, dar ni s-a spus ca nu referendumul este tema pentru că aceasta este o decizie care aparţine preşedintelui şi este eminamente politică”, a mai spus Gîrbovan.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă